Östersjöstiftelsen söker projektledare för forskningsstöd (vikariat)

2023-09-01

Har du avlagt en masterexamen inom samhällsvetenskap och/eller humaniora och har ett stort intresse för forskningsfinansiering? Då kan detta vara en intressant möjlighet för dig. Vi söker nu en erfaren projektledare till Östersjöstiftelsen för ett konsultuppdrag. Tjänsten är på heltid med önskat tillträde i början på oktober och sträcker sig till och med slutet av oktober 2024 med chans till förlängning. Tjänsten är med placering på Östersjöstiftelsens kontor i Flemingsberg och möjlighet till distansarbete finns.

Om tjänsten

Östersjöstiftelsens kärnverksamhet är forskningsstöd. Det innebär dels fritt stöd till forskningsprojekt efter årlig utlysning, dels ett antal större stödformer riktade direkt till Södertörns högskola. Som projektledare kommer du att ha en bred roll med bland annat administrativt ansvar för egna delar i beredningen av ansökningar om forskningsanslag, men du kommer också att arbeta i nära samarbete med forskningsdirektör, koordinator och forskningsdelegation. Däri ingår även uppföljning och analys av forskningsprojekt samt viss omvärldsbevakning. I arbetet kan även komma att ingå att medverka i utveckling av Östersjöstiftelsens verksamhet. Som projektledare vid Östersjöstiftelsen får du rika tillfällen till stimulerande kontakter med såväl svensk som internationell forskning och andra forskningsfinansiärer och relevanta organisationer. Då kansliet är litet är arbetsuppgifterna mycket varierande.

Vem är du?

För tjänsten krävs akademisk examen på masternivå. Det är meriterande med yrkeserfarenhet av forskningsadministrativt arbete från exempelvis myndigheter, stiftelser, universitet och högskolor eller annan relevant organisation och också med erfarenhet av att arbeta i ansöknings- eller redovisningssystem. I din ansökan behöver du visa att du har erfarenhet av handläggning och administration samt erfarenhet av projektledning från organisation eller myndighet.

Arbetet förutsätter att du är initiativtagande, noggrann och tar stort ansvar för att arbetsuppgifter blir korrekt utförda. Vi tror att det är viktigt att du är prestigelös och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp då vi är ett litet kansli. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska. Kunskaper i excel är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Se mer information och sök tjänsten hos Poolia.


Tillbaka till Aktuellt